Boston Dynamics test of een robothond pakketjes kan bezorgen

Boston Dynamics, het robotbedrijf dat in 2013 werd overgenomen door Google, test een bezorgrobot. Dat zei de CEO van het bedrijf, Marc Raibert, gisteren tijdens een TED Talk, schrijft Recode. Het is een poging van het bedrijf om zijn robots functioneel in te zetten.

Op het podium van TED liet Raibert een video zien van SpotMini, een robothond, die een pakketje bezorgt. De CEO vertelde dat het bedrijf de robots meeneemt naar de woningen van werknemers. Daarmee wil Boston Dynamics erachter komen of de robot met verschillende situaties overweg kan. De tests verlopen goed, beweert Raibert.

Boston Dynamics bouwt robots die erg doen denken aan levende wezens, zoals honden. In februari introduceerde het echter ook een robot die tegen die stijl in gaat: Handle. Deze ‘robot uit je ergste nachtmerries’ heeft wielen, een soort poten en kan ruim een meter de lucht in springen.

Verkoop

Hoewel Boston Dynamics indrukwekkende robots maakt, schreef Bloomberg een jaar geleden dat Google het bedrijf in de verkoop zette. De reden: het bedrijf zou de komende jaren waarschijnlijk geen verkoopbaar product kunnen opleveren. Een bezorgrobot kan daar mogelijk verandering in brengen.

Op het podium van TED liet CEO Raibert tevens een video van zijn menselijke robot Atlas zien, schrijft Recode. Deze robot zou in fabrieken aan de slag kunnen gaan, maar werkt tot nu toe langzamer dan een mens.