Breien op hersenkracht: NeuroKnitting maakt sjaal van hersengolven

Het is allemaal hartstikke hipster om in die foute ‘Kerst-trui’ van vroeger te wandelen (jawel, zelfs bij dit zonnige weer), maar de volgende hype zou zomaar NeuroKnitting kunnen zijn: een sjaal of trui gebaseerd op je persoonlijke hersenactiviteit.

NeuroKnitting, een project van Varvara GuljajevaMar Canet en Sebastian Mealla bestaat uit een collectie breiwerk die gebaseerd is op de hersenactiviteit van een persoon terwijl deze luistert naar een aria van Bach.

Helemaal huis-, tuin en keuken proof is het concept nog niet, want voor dat je ook maar een sok gebreid hebt, zul je eerst aan de EEG moeten. De opname van de EEG wordt vervolgens gevoerd aan de open source “brei-printer” Knitic die er een patroon van maakt.

Wie gisteren ons artikel heeft meegekregen over Mindtunes, herkent echter de gebruikte EEG hardware: ook hier zien we weer een creatieve toepassing van de Emotiv Epoc. Wil je meer lezen over het project, check dan hier. Of lees meer over zo’n kekke brei-printer op basis van Arduino hier.

Benieuwd welke andere combinaties met de Epoc we de komende periode nog mogen verwelkomen!