British Airways maakt futuristisch herontwerp van het bagagelabel

Je boekt je vlucht via je laptop, regelt het hotel via je iPad en checkt-in bij de gate met je mobiele app. De enige hint naar het verleden van reizen met het vliegtuig is het feit dat je naar een balie moet om een label je om koffer te laten plakken. Dat kan anders, bedacht British Airways, en hun oplossing is behoorlijk chique!

Deze maand start de Britse luchtvaartmaatschappij een grootschalig experiment waarbij het personeel uitgerust worden met een nieuw, digitaal bagagelabel. Via een bijbehorende app voor smartphone en NFC-chips kun je na het verkrijgen van je boarding pass direct je bagagelabel versturen naar zijn nieuwe digitale tegenhanger. Middels eInkt, zoals gebruikt bij eReaders, worden vervolgens de barcode en reisgegevens ingeladen.

BA_PBT_02_240613

De afgelopen maanden deed British Airways al een interne pilot en na een succesvolle test wil het team nu op grotere schaal de tags in de praktijk brengen.

Een aantal zaken uit die eerste tests zijn al wel opgenomen in de road map, maar worden nog niet in deze versie meegenomen. Zo werd al snel duidelijk dat NFC niet de sterkste keus zou zijn om alle smartphones te ondersteunen en dus zullen nieuwe versies op Bluetooth gaan draaien. Ook ontbreekt het nu nog aan een GPS-zender om je koffer te volgen.

Wie regelmatig met het vliegtuig reist zal het beamen: mocht deze innovatie zijn weg naar alle maatschappijen en dus de massa vinden, is er weer een enorm vertragingsrisico weggenomen. En dat kunnen we alleen maar toejuichen met zijn allen!