‘Drone-bewakers houden bezoekers Britse Grand Prix veilig voor drones van terroristen’

Uit angst voor drone-aanvallen tijdens de Grand Prix van Groot-Britannië, neemt de organisatie maatregelen om de vliegende apparaten uit de lucht te kunnen schieten. Dat schrijft de Britse roddelkrant The Sun. Volgens de krant is de organisatie van de Britse GP bang dat IS-terroristen het publiek of de coureurs wil aanvallen met drones. De race vindt 16 juli plaats in Silverstone.

The Sun schrijft dat de organisatie het bedrijf Drone Defender heeft ingehuurd om bezoekers tegen drone-aanvallen te beschermen. Een tegenmaatregel om drones uit te lucht te halen, is het verstoren van het signaal. Ook kan een bewaker een soort visnet afschieten, dat het vliegende apparaat kan vangen. Bewakers gaan – volgens The Sun – beide manieren gebruiken om op 16 juli het publiek veilig te houden van rondvliegende drones.

Het verhaal is afkomstig van roddelkrant The Sun, dat sensatie niet schuwt. Het verhaal van de krant is vrij summier en wie wat precies gezegd heeft, is niet duidelijk. Een woordvoerder van het Silverstone Circuit zegt tegen Jalopnik dat de organisatie altijd rekening moet houden met drones, maar bevestigde geen specifieke angst voor terroristen van IS. Ook kon de woordvoerder niet bevestigen dat netten worden afgeschoten om de drones neer te halen.

De foto bij dit artikel is beschikbaar gesteld door Flickr-gebruiker f1superracer onder Creative Commons BY 2.0.