Britse misdaadslachtoffers kunnen aangifte vanaf nu online volgen

In Engeland was de politie het zat om plat gebeld te worden met vragen over aangiftes, dus besloten twee politie-eenheden een online dienst te ontwikkelen. Inmiddels is de dienst door de overheid overgenomen en wordt het vandaag in gebruik genomen.

De nieuwe online dienst, TrackMyCrime, stelt slachtoffers in staat om online aangiftes in te dienen en te volgen. Via de dienst kunnen ze contact houden met de politie en de voortgang van hun aangifte inzien. Hiermee hoopt de politie dat het aantal telefonische meldingen terug loopt.

Het Britse Ministerie van Justitie zegt dat het online melden en volgen van aangiftes de politie 3,7 miljoen pond en 180.000 werkuren gaat besparen. De dienst werd in eerste instantie ontwikkeld door de polite van Avon en Somerset, maar begin 2014 werd de dienst overgenomen door de overheid.

De functie is vanaf vandaag beschikbaar in de regio’s Avon, Somerset, Kent en South-Yorkshire. Op korte termijn zullen daar nog enkele regio’s aan toegevoegd worden en de overheid is bezig om de dienst klaar te maken voor heel Engeland en Wales.

Daarnaast wordt er gewerkt aan een uitbreiding van de dienst, waarmee gebruikers het hele proces van een zaak kunnen doorlopen.

De Britse politie nam eerder al wearables in gebruik om de criminaliteit terug te dringen.