Bruna’s Spotify voor boeken: onbeperkt lezen voor 9,95 per maand

Bruna heeft een nieuw wapen in de strijd tegen het illegaal downloaden van e-books: Bliyoo. In deze app kun je à la Spotify onbeperkt boeken en tijdschriften lezen voor een vast bedrag per maand. Ben je een absolute veelvraat als het op boeken aan komt, dan kan een abonnement zeker het overwegen waard zijn.

Bliyoo verschijnt in app-vorm voor smartphones en tablets met Android of iOS. Wil je onbeperkt boeken lezen, dan kost je dat maandelijks 9,95 euro. Datzelfde geldt voor de tijdschriften. Wil je boeken én tijdschriften lezen, dan kun je een combi-abonnement afsluiten voor 14,95 euro per maand. Bliyoo werkt vergelijkbaar met Spotify: je kunt drie boeken of tijdschriften tegelijkertijd lezen, die vervolgens ook offline beschikbaar zijn. Als je deze uit hebt, kun je ze omruilen voor drie nieuwe exemplaren.

Bruna wil de komende maand 10.000 boeken en tijdschriften in Bliyoo aanbieden. Dat moeten er in totaal 20.000 worden. Dat betekent helaas wel dat je voor een echt compleet aanbod nog altijd naar de winkels van Bruna moet, want daar heb je keuze uit maar liefst 250.000 verschillende boeken en tijdschriften. Toch gaat de winkelketen ervan uit dat het nog voor het einde van 2015 125.000 abonnees kan noteren.

De app is vanaf nu te downloaden via Google Play of de Apple App Store. Het gebruik ervan is de eerste maand gratis. Daarna betaal je 9,95 of 14,95 euro per maand, afhankelijk van het gekozen abonnement.