BucketListly: laat je inspireren door anderen en stel jouw ultieme bucket list samen


Welke dingen wil jij nog doen voordat je doodgaat? Oftewel, wat staat er op jou persoonlijke ‘bucket list’? Het dromen over verre bestemmingen, spannende activiteiten en nieuwe ervaringen kennen we natuurlijk allemaal. De applicatie ‘BucketListly’ helpt je jou deze ultieme lijst bij te houden en geeft inspiratie door reiservaringen en verhalen van anderen met je te delen.

De mobiele applicatie is een spin-off van de BucketListly website die in oktober 2012 werd gelanceerd door Pete Rohwingsuriya, een Thaise oprichter beter bekend als de ontwerper van de MyColorScreen.com website. Hij kreeg zijn idee voor BucketListly toen hij voor een zakenreis op weg was naar Beijing:

It was my first time giving talks and first time traveling in China, and I wanted to have a way to keep track and accumulate all of these ‘first-time’ experiences.

Na het ervaren van verschillende reizen en nieuwe activiteiten realiseerde Rohwingsuriya zich dat de informatie die hij hierover verzamelende nuttig en inspirerend zou kunnen zijn voor beginnende reizigers.

Schermafbeelding 2014-03-17 om 15.41.10

Dat werd daarom de focus van BucketListly: het delen van reisverhalen en ervaringen, en het inspireren van anderen. Zo kun je de top reisverhalen van gebruikers lezen en hierop reageren, en wanneer je inspiratie nodig hebt dan kun je zoeken naar populaire doelstellingen van anderen.

De dromen en ambities kunnen niet gek genoeg en variëren van korte- en lange termijn ambities, tot onmogelijke dromen, waaronder: ‘reizen in de ruimte’, ‘een wereldrecord breken’, of ‘de loterij winnen’.

Op dit moment heeft de applicatie meer dan 7000 gebruikers die samen meer dan 4000 foto’s hebben geüpload. Hiermee concurreert de app met bestaande ‘bucketlist’ applicaties zoals BucketList en iWish. Met het mooie design van zowel de website als de applicatie is Bucketlistly zeker aan te raden voor de grote dromers en fanatieke reizigers onder ons. Wat staat er nog op jou lijstje?