Buitenlandse overheden mogen niet meer in de broncode van McAfee kijken

Beveiligingsbedrijf McAfee laat het niet langer toe dat buitenlandse overheden in de broncode van hun producten mag kijken. Dat meldt Reuters. In juni werd duidelijk dat diverse Westerse bedrijven Rusland inzage gaven in hun broncode. Daarmee wilde Rusland de code controleren op achterdeurtjes van andere overheden.

De reden dat veel bedrijven daarmee akkoord gingen, is dat ze hun toegang tot de Russische markt wilden behouden. Maar er kleven ook flink wat nadelen aan een dergelijke afspraak. Volgens diverse beveiligingsexperts geven deze inspecties Rusland de kans om kwetsbaarheden te vinden die misbruikt kunnen worden bij digitale aanvallen.

McAfee

McAfee zegt nu dus dat Rusland – en andere overheden – de broncode niet meer mogen bekijken. Daar zou het bedrijf eerder dit jaar zelfs al mee gestopt zijn. Het beveiligingsbedrijf wil echter niet zeggen wanneer dat precies was.

Tegenover Reuters zegt een woordvoerder verder dat het geen bewijzen zijn van beveiligingsproblemen gerelateerd aan de controles van de overheden.