De beste vakantie apps: Buitenlandse Zaken reisadvies app

We hebben hier op Numrush vooral kekke handigheidjes voor op vakantie besproken. Apps waarmee je razendsnel borden in Spanje vertaalt, of bijvoorbeeld rondgeleid kunt worden door een exotische stad. Af en toe heb je bij je vakantie echter ook wat serieuzere zaken nodig. Reden voor ons om aandacht te besteden aan de 24/7 BZ Reis-app, een app voor Buitenlandse Zaken reisadvies.

banner-boven-2-liveforward

We weten het: heel mooi ziet 24/7 BZ Reis er niet uit. De app gebruikt een wat vlak en simpel design, met vooral veel tekstknoppen om op verder te drukken. Qua informatie is hij echter wel hartstikke handig. In deze app vind je namelijk het actuele reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Is het onveilig om naar jouw vakantiebestemming te reizen? Dan lees je het in deze app.

Er is informatie over alle landen ter wereld te vinden in de app. Je kunt snel een samenvatting lezen over de situatie in een land en de laatste ontwikkelingen checken. Dit zijn de officiële reisadviezen die de Nederlandse overheid geeft en het is verstandig die op te volgen. Vaak dekt bijvoorbeeld je reisverzekering het niet als je naar een rood of een oranje gebied reist, omdat de risico’s er simpelweg te groot zijn.

In de app kun je een overzicht bijhouden van je favoriete landen, zodat je snel je gebruikelijke vakantiebestemming kunt checken. Daarnaast abonneer je je daarmee ook op pushnotificaties. Mocht er een ontwikkeling zijn in het land waar je bent of heengaat, dan krijg je dus een berichtje met wat er aan de hand is.

Buitenlandse Zaken apps

Via de app kunt je ook ruim van tevoren checken of je vaccinaties nodig hebt op je bestemming. Check dat op tijd, want sommige injecties moet je twee maanden voor vertrek al halen bij de GGD.

Offline

Ben je op vakantie en wil je toch nog even snel iets checken? Dat kan, want alle informatie is offline beschikbaar. Handig, want je kunt ook informatie vinden over je kunt doen bij noodgevallen, bijvoorbeeld als je je paspoort verliest of je bent bestolen. Contactgegevens van de lokale ambassades en consulaten op je vakantiebestemming zijn ook op te zoeken en met één druk op de knop bel je met het ministerie van Buitenlandse Zaken voor vragen. Dit kan 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Al met al dus geen app die je hoopt veel nodig te hebben op vakantie, maar wel één die je op je telefoon wilt hebben staan voor momenten dat je hem nodig hebt. Je kunt immers maar beter goed voorbereid op reis gaan.

24/7 BZ Reis os beschikbaar voor Android en iOS.