Duitse voetbalcompetitie Bundesliga hint naar komst eSports-competitie

De officiële FIFA-competitie van de Eredivisie in Nederland is inmiddels in volle gang. Mogelijk komt Duitsland vanaf volgend jaar met eenzelfde format. De voetbalcompetitie heeft namelijk aangekondigd eSports-rechten voor de eerste een tweede divisie van de Bundesliga te gaan veilen.

Daarmee hint de competitie naar de komst van een officiële eSports-competitie. Het gaat om rechten in drie categorieën van ‘interactieve entertainmentproducten’: E-Sports, Match Simulation en Manager Simulation. De rechten gelden voor het seizoen 2018-2019.

Match Simulation is wat de naam al doet vermoeden: een game waarbij een voetbalwedstrijd wordt gespeeld. De Bundesliga omschrijft de categorie E-Sports als “een officiële competitie van spelers en/of teams die het in een Match Simulation tegen elkaar opnemen”. Manager Simulation is “een spel waarbij de taken van een clubmanager worden nagebootst”.

Meer informatie

Hoewel er nog geen officiële aankondiging is geweest, lijkt het er vrijwel zeker op dat de Bundesliga werkt aan een eSports-competitie. Bedrijven die geïnteresseerd zijn in de rechten kunnen zich tot 27 maart melden bij de Bundesliga. In april gaat de competitie meer informatie sturen naar belangstellenden. Zij krijgen dan meer details over de rechtenpakketten.