Camerafabrikant Nikon komt met 360-graden actioncam: Keymission 360

Nikon is al jaar en dag een bekend merk op het gebied van fotografie, in het bijzonder spiegelreflexcamera’s, en is tijdens de CES 2016 met een onverwachte aankondiging gekomen. Het Japanse bedrijf komt met een 360-graden actioncamera genaamd de Keymission 360. Het bedrijf heeft echter weinig vrijgegeven over hoe de camera precies gaat werken.

Tijdens de presentatie op de CES praatten de topmensen van Nikon veel over dat de toekomst van het bedrijf in virtual reality zou liggen. Deze 360-gradencamera past prima bij dat idee: op elementair niveau kun je 360-gradenvideo VR-video noemen. Het stelt de gebruiker in staat om om zich heen te kijken met een VR-bril.

Nikon Keymission 360 - 3

Op het eerste gezicht is de Keymission 360 een hele kleine, maar robuuste camera. De enige details die Nikon vrij heeft gegeven is dat de camera met een 4K-resolutie op kan nemen. Daarnaast is hij waterdicht en kun je hem tot ongeveer 30 meter onderwater gebruiken. Ook beschikt de camera over Nikons Vibration Reduction-technologie die ervoor moet zorgen dat het beeld stabiel blijft.

Dit voorjaar moet hij op de markt komen; de prijs is nog onbekend.