Campus Party: Bouwen aan de toekomst op gigantisch techfestival in Utrecht

In de jaren 90 als LAN-party in Spanje en inmiddels een internationaal technologiefestival: Campus Party. Er zijn inmiddels 50 edities geweest in allerlei landen en dit jaar komt het fenomeen ook naar ons land. Van 25 tot en met 29 mei vindt de Campus Party plaats in de jaarbeurs in Utrecht. Interessante, sprekers, workshops en hackatons. Het komt allemaal samen op het evenement.

Doel van de Campus Party is om talent inzicht te laten krijgen in de mogelijkheden van technologie en te stimuleren om mee te werken aan toekomstgerichte oplossingen. De organisatie richt ze dan ook vooral op studenten, jonge creatieven en beginnende ondernemers. Niet voor niets vindt de Campus Party plaats tijdens het Startup Fest Europe.

Het motto van het evenement is: ‘We don’t talk about the future. We build the future’. Dat wordt gestimuleerd met zogenaamde Challenges op het gebied van onder meer big data, duurzaamheid, virtual reality, en de toekomst van onderwijs en zorg. Deelnemers kunnen zich daarom direct als team inschrijven en aan de slag gaan, maar in je eentje maar het festival gaan en ter plekke een team vormen is net zo goed een mogelijkheid. En je hoeft te kunnen programmeren om mee te doen, bij het vinden van oplossingen is allerlei kennis en creativiteit nodig!

Startups en drones

Voor de nodige inspiratie is er een hele reeks sprekers die een presentatie zullen geven. Zo komen Dirk Ahlborn, de CEO van Hyperloop Transportation Technologie, en Bill Buxton van Microsoft Research langs.

Campus Party heeft ook een eigen startup-programma, genaamd Startup 360. Deelnemende jonge ondernemers worden gekoppeld aan professionals die hen gaan helpen. Er is daarnaast veel ruimte om te netwerken en er zijn investeerders.

Het Europees kampioenschap ‘Indoor Drone Racing’ vindt plaats op de Campus Party

Een ander extreem tof programma-onderdeel is het eerste Europees Kampioenschap Indoor Drone Racen dat plaatsvindt tijdens de Campus Party. Het is onderdeel van een dronezone, waar ook aan drones kan worden gesleuteld en waar bezoekers ook zelf drones de lucht in kunnen sturen.

Popup-winkel

Eigenlijk is er gewoon te veel om op te noemen. Het is niet voor niets dat het evenement vijf dagen lang, 24 uur per dag doorgaat. Deelnemers kunnen dan ook overnachten in de Jaarbeurs; de organisatie regelt één-persoons-tenten. Om nu al vast een beetje meer feeling te krijgen met wat er gaat gebeuren is er een speciale popup-winkel op Utrecht Centraal geopend, waar workshops en demo’s worden verzorgd.

Mocht je willen deelnemen aan de Campus Party, dan kun je je kaarten online bestellen. Je kunt onder meer kiezen uit een zogeheten Campusero-ticket voor alle vijf de dagen inclusief overnachting, maar er zijn ook dagtickets. Als bezoeker van Numrush kun je korting krijgen: gebruik de kortingscode MPCPEU2016 en je betaalt slechts 99 euro voor een Campusero-ticket. Met de code PDBa34CPEU2016 betaal je voor een dagticket slechts een tientje.

Campus Party is er voor alle leeftijden

Numrush is als mediapartner verbonden aan de Campus Party en we doen uitgebreid verslag van het evenement.