Slimme beveiligingscamera Canary Flex krijgt 4G-ondersteuning

Canary bracht vorig jaar een slimme beveiligingscamera voor buiten op de markt: de Canary Flex. De camera is relatief klein en weersbestendig. De enige beperking was tot nu toe dat hij binnen het bereik van je wifi-netwerk moest hangen, maar ook dat is binnenkort niet meer nodig. Het apparaatje krijgt namelijk een interessante uitbreiding: ondersteuning voor 4G.

De Canary Flex nam al beeld en geluid op, kan draaien om de volledige 360 graden van een omgeving waarnemen en is prima bestendig tegen het Nederlandse weer. Tussen de -10 en 45 graden Celsius moet hij namelijk goed blijven werken. En nu kun je hem dus ook nog een werkelijk overal ophangen zonder je zorgen te hoeven maken over de verbinding.

Accu

Via een speciale houder kun je de 4G-ondersteuning toevoegen aan je beveiligingscamera, zonder dat je met draadjes hoeft te klooien. De camera kan zowel aan de muur hangen of op de grond staan. Wil je toch overschakelen naar wifi? Dat kun je op ieder moment doen.

De houder bevat een extra batterij, om de accucapaciteit van de Canary Flex uit te breiden. Een 4G-verbinding kost namelijk veel extra energie.

Beschikbaar in Nederland

Helaas is de uitbreiding in eerste instantie nog niet in Nederland beschikbaar. Hij wordt exclusief aangeboden via de Amerikaanse provider Verizon. Hoe het zit met toekomstige beschikbaarheid in Nederland is onduidelijk (andere Canary-producten kun je hier wel kopen). Ook is niet bekend hoeveel de houder gaat kosten en wat de abonnementskosten zijn.