CEO Equifax stapt op na grootschalige hack

Equifax

De CEO en bestuursvoorzitter van het Amerikaanse kredietbureau Equifax, Richard Smith, vertrekt. Hij gaat direct met pensioen, meldt het kredietbureau. Het is het gevolg van een gigantische hack, waarbij de privégegevens van 143 miljoen Amerikanen op straat kwamen te liggen.

Smith stelt zelf dat hij vertrekt “in het belang van het bedrijf”. Hij stond twaalf jaar aan de top van Equifax. Mark Feidler is de nieuwe bestuursvoorzitter en stelt dat het bestuur “totaal gefocust” blijft op het incident. “We werken hard om consumenten te helpen en de benodigde veranderingen te maken om het risico op herhaling hiervan te minimaliseren.” Feidler biedt namens het bestuur zijn excuses aan.

Voorkennis

Het datalek van Equifax zorgt voor veel opschudding. Het is namelijk een van de grootste datalekken uit de geschiedenis. Bovendien hield het bedrijf de inbraak lang onder de pet. In de tussentijd verkochten een aantal topmensen hun aandelen. Zij zeggen echter dat ze op dat moment niets afwisten van het incident. De transacties worden nog onderzocht door beurstoezichthouder SEC.