CEO Reddit: ‘Racistische berichten zijn niet tegen de gebruikersregels’

Volgens Steve Huffman, CEO va Reddit, zijn openlijk racistische berichten op zijn platform niet tegen de gebruikersregels. Dat heeft hij in een bericht op het medium gezegd. “Op Reddit zitten mensen met soms een extreem andere kijk op het leven.”

Gemeenschappen op Reddit kunnen er volgens Huffman wel voor kiezen om specifieke uitspraken en racisme te verbieden. Maar volgens de algemene, bredere regels van de website is het plaatsen van racistische berichten niet verboden.

Het bericht leidt tot veel frustratie op de website. De uitspraak van Huffman heeft ruim 1.400 ‘downvotes’ op het moment van schrijven. Met een downvote kun je als gebruiker je onvrede uiten.

Trollenfabriek

Ondertussen zijn er wel veel accounts die mogelijk gelinkt zijn aan de Internet Research Agency (IRA) op het platform gevonden. De IRA is een Russische ’trollenfabriek’. Huffman stelt in een bericht dat de website tot nu toe 944 verdachte accounts heeft gevonden, die mogelijk aan de IRA gelinkt zijn.

Volgens Huffman was de impact van die bijna duizend accounts echter nihil. De accounts plaatsten namelijk geen advertenties. Daarnaast is er geen bewijs gevonden dat de accounts actief waren om stemmen te manipuleren tijdens de verkiezingen.

De accounts bepaalden echter wel berichten, 14.000 in totaal. 10 procent daarvan werd in het subforum ‘funny’ geplaatst. Dat is bedoeld voor grappige berichten.