Nieuwe CEO van Uber wil bedrijf binnen anderhalf jaar naar de beurs brengen

Dara Khosrowshahi, de nieuwe CEO van taxibedrijf Uber, wil het bedrijf binnen anderhalf jaar naar de beurs brengen. Dat heeft de kersverse topman gisteren gezegd tijdens een bijeenkomst voor medewerkers, waar hij zichzelf voorstelde, schrijft Reuters. Het bedrijf moet op zijn laatst over drie jaar op de beurs te vinden zijn.

Khosrowshahi wil verder de cultuur van het bedrijf hervormen. De werkcultuur van Uber werd door medewerkers omschreven als seksistisch, wat uiteindelijk leidde tot onder meer het aftreden van oprichter Travis Kalanick als CEO. Ook die was op de bijeenkomst aanwezig.

Algemeen directeur Khosrowshahi, hiervoor CEO van reisbedrijf Expedia, zei zich verder te willen focussen op het aannemen van nieuw personeel. Uber mist momenteel onder meer een financieel directeur (CFO).

Conflict in raad van bestuur

Khosrowshahi krijgt onder meer te maken met een conflict in de raad van bestuur. Investeerder Benchmark Capital wilde een rechtszaak aanspannen tegen Kalanick. De investeerder verwijt Kalanick dat hij zijn eigen belang boven dat van Uber zet.

Benchmark, dat een zetel heeft in de raad van bestuur, wil Kalanick uit diezelfde raad zetten. Mede-bestuurders staan achter Kalanick. Van een publieke rechtszaak komt het echter niet. Een rechter heeft gisteren besloten dat beide partijen het conflict onderling moeten oplossen.