Elon Musk (Tesla) en Travis Kalanick (Uber) worden lid van Trumps economische adviesraad

Elon Musk en Travis Kalanick worden lid van de adviesraad van aankomend president Donald Trump. De CEO’s van Tesla en Uber gaan samen met Trump overleggen over de uitvoering van zijn economische plannen. Vooral het creëren van banen staat hoog op de agenda.

Deze adviesraad, het Strategic and Policy Forum, werd deze maand door Trump opgezet en bestaat voornamelijk uit CEO’s. Naast Musk en Kalanick is ook de CEO van PepsiCo, Indra Nooyi, aan de adviesraad toegevoegd. Het forum bestaat nu uit negentien leden en komt in februari voor de eerste keer bij elkaar. De inauguratie van president Trump staat voor 20 januari op de agenda.

Trump Tech Summit

Gisteren kwamen leiders uit de techindustrie, waaronder Musk, op uitnodiging van Trump bij elkaar. Onder meer Tim Cook (Apple), Jeff Bezos (Amazon), Sheryl Sandberg (Facebook) en Larry Page en Eric Schmidt (Alphabet) waren daarbij aanwezig. Kalanick was ook uitgenodigd, maar was niet aanwezig.

De meeting werd door de New York Times omschreven als een charmeoffensief van Donald Trump. Hij zei onder meer er voor de techindustrie klaar te staan en te helpen met het doen van zaken. Desondanks staan de aankomend president van de Verenigde Staten en een deel van de top van de techindustrie op gespannen voet met elkaar. Leiders uit de industrie hebben zich tijdens de presidentscampagnes regelmatig uitgesproken tegen Trump of voor zijn rivaal Hillary Clinton.