CES 2013: Bloedzuurstof meters Tinké en iSpO2 gelijkwaardig maar toch zo verschillend


Soms kom je twee concepten tegen die sterk op elkaar lijken, maar je toch een minimaal verschil in het eindresultaat kunt vinden. Dat gaat voor de bloedzuurstofmeters van Tinké en iSpO2 in zijn geheel niet op: onder aan de streep bieden ze dezelfde informatie, maar de manier waarop ligt mijlenver uit elkaar.

In de South Hall van het Las Vegas Convention Center staan ze haast als buren naast elkaar. Met een tiental stappen heb je de kans om de hardware van beiden partijen te bekijken en in het geval iSpO2 ook persoonlijk te testen.

Voor wie nog onbekend is met beide producten: zowel de Tinké als de iSpO2 zijn zogenaamde “pulseoxiemeters”. Kort door de bocht komt het er op neer dat beiden apparaten middels een lichtsensor je hartslag en bloedzuurstof analyseert. Maar waar de Tinké met zijn kleine en kleurrijke voorkomen helemaal meekan met de rest van het team, oogt Masimo’s iSpO2 nog als een apparaat wat stiekem is weggelopen uit het ziekenhuis.

ispo2tinke2Beiden devices zijn intussen wereldwijd leverbaar. Zensorium’s Tinké komt in vier verschillende kleurtjes en komt op $119 incluis verzenden. Masimo’s iSpO2 is te bestellen via Amazon en is exclusief verzendkosten al een flinke som duurder: $249.