Topman Goldman Sachs: ‘Schrappen van onze Bitcoin-plannen is fake news’

Chip cryptovaluta Samsung

De beurswaarde van diverse cryptovaluta daalden woensdag opeens gigantisch. Oorzaak was het nieuws dat Goldman Sachs het plan om een handelsbureau voor cryptovaluta te starten had geschrapt. De CFO van het bedrijf, Marty Chavez, zegt tegenover TechCrunch echter dat dat ‘fake news’ is.

“Ik was gisteren in New York en was mede-voorzitter van ons risicocommittee, toen ik het nieuws zag”, aldus Chavez. “Het was niet alsof we iets aangekondigd hadden of dat er iets voor ons gewijzigd was. Ik had nooit gedacht dat ik deze term zou gebruiken, maar ik moet dat echt beschrijven als nepnieuws.”

Handelsplatform

Volgens Chavez is de bank nog steeds aan het bepalen hoe ze diensten kunnen aanbieden voor een fysieke bitcoin. Naar eigen zeggen is de bank wel bezig met het bouwen van een handelsplatform voor de bitcoin.

Dat platform is gemodelleerd naar een handelsplatform voor de toekomst. Daar wordt geen bitcoin verhandeld, maar wordt er meer gespeculeerd over hoe de valuta zich mogelijk gaat gedragen.

“We hebben interesse in het bestaan van zo’n platform en we hebben nog een lange weg om te gaan, dus ik speculeer alleen maar. Maar misschien was iemand die over onze activiteiten nadacht erg enthousiast dat we zo’n markt zouden opzetten. Maar misschien realiseerde diegene zich we nog niet bij dat deel van de voortgang zijn.”