Chinese investeerders pompen 500.000 euro in Nederlandse connected car-dienst

De Nederlandse startup ULU is krap een jaar oud, maar staat nu al in de belangstelling van internationale investeerders. De Chinese Fang Group pompt 500.000 euro in het bedrijf, dat een dongel heeft ontwikkeld die je allerlei handige informatie geeft over de conditie van je auto.

De oplossing van ULU is aan te sluiten op de OBD-poort, door de startup ook wel omschreven als de USB-aansluiting van je auto. De dongel verstuurt gegevens over je locatie, snelheid en rijgedrag door, maar houdt ook voor je bij of het tijd is voor een onderhoudsbeurt en hoe groot de kans is dat je accu na de winter aan vervanging toe is. Verder worden ook situaties zoals diefstal en ongelukken herkend. Al deze informatie kun je checken met het bijbehorende dashboard van ULU.

De investering van de Fang Group stelt ULU in staat om verder uit te breiden binnen de Benelux. Jošt Faganel, mede-oprichter en CEO van ULU: “We zijn zeer verheugd met deze investering. De Fang Group is een gerenommeerde partij en hieruit blijkt niet alleen een hoge mate van vertrouwen in ons product, maar ook dat we internationaal op de kaart staan. We zitten op de juiste weg.”