Chinese smartphonemaker gaat telefoons bezorgen via Uber

Uber Technologies vervoert in Singapore en Kuala Lumpur voortaan niet alleen mensen, maar gaat ook smartphones bezorgen. Xiaomi huurt het bedrijf namelijk in om de Mi Note nog op dezelfde dag te bezorgen bij klanten.

De Mi Note is het toptoestel van Xiaomi, dus het bedrijf wil er zeker van zijn dat de telefoons snel en zorgvuldig worden afgeleverd. Uber speelde al langer met het idee om ook goederen te gaan bezorgen en krijgt die kans nu dus van het Chinese bedrijf. Als onderdeel van het project is het mogelijk om de Mi Note al op 27 juli te bestellen via de app van Uber, terwijl het toestel een dag later ook via de website van Xiaomi zelf te koop is.

xiaomi

Het zal Xiaomi natuurlijk deels om de aandacht te doen zijn, maar de bezorgmethode moet er uiteindelijk voor zorgen dat de telefoons in recordtempo bezorgd worden. Als je in de Uber-app aangeeft waar je bent, dan wordt het openstaande bedrag meteen verrekent via je account, terwijl je het toestel als het goed is binnen een paar minuten in handen hebt. We zijn dus erg benieuwd of de test succesvol verloopt, want dat kan weleens betekenen dat we ook in ons land dergelijke initiatieven terug gaan zien.