Voormalig Apple-medewerker wordt nieuw hoofd van Tesla’s Autopilot

Voormalig Apple-medewerker Chris Lattner wordt het nieuwe hoofd van het team dat Tesla’s Autopilot ontwikkeld. Hij vervult de rol als vice-president, een rol die er eerder nog niet was binnen het bedrijf Tesla.

Na 11 jaar werkzaam bij Apple, waar Chris Lattner verantwoordelijk was voor het ontwikkelen van programmeertaal Swift, is hij de eerste topman aan het hoofd van Autopilot. Voorheen had Tesla geen vaste topman, maar werd het zelfrijdsysteem aangestuurd door Jinnah Hosein, die tegelijkertijd aan het hoofd van de softwaredivisie van ruimtebedrijf SpaceX staat.

Software-ingenieur

Lattern stond binnen Apple bekend als hooggeplaatste software-ingenieur. Hij zorgde er bovendien voor dat Apple de programmeertaal van Swift openbaar maakte, waardoor anderen er vrij gebruik van kunnen maken binnen hun eigen software. Tesla beschrijft in zijn blogbericht dat Lattern het Autopilot gaat versterken en het proces tot zelfrijdende auto’s gaat versnellen.

De Autopilot-software van Tesla leidde afgelopen jaar tot discussie, toen een zelfrijdende auto van het bedrijf in een ongeluk veroorzaakte. Meerdere instanties doen sindsdien onderzoek naar de zelfrijdende functie.

Tesla benadrukt al langer dat de zelfrijdopties van de auto’s zich nog in een testfase bevinden. Het bedrijf wil het systeem echter wel snel doorontwikkelen totdat de auto’s van Tesla volledig autonoom kunnen rijden. De nieuwe topman mag hier voor gaan zorgen.