Christelijke universiteit gaat seks niet bijhouden met Fitbits

De Amerikaanse, Christelijke Oral Roberts University heeft een primeur: het is één van de eerste opleidingen waar de Fitbit-fitnesstracker wordt gebruikt om te kijken of de studenten genoeg bewegen. Privacyzorgen zijn daarbij groot, want hoeveel komt een school hierdoor over leerlingen te weten? Eén ding zal in elk geval niet worden bijgehouden: het seksleven van studenten.

Oral Roberts University verbiedt studenten om voor het huwelijk seks met elkaar te hebben en de Fitbit leek een ideale manier om deze regel te bekrachtigen. Een sportactiviteit om 3 uur ’s nachts kan immers maar op één ding wijzen. Het is echter niet de bedoeling om op deze manier studenten in de gaten te houden, vertelt de IT-baas van de school aan Motherboard:

We gebruiken ze alleen voor cijfers bij gymlessen, zoals altijd al het geval was. Op het moment doen we niet iets met de data. We zijn blij dat wearables niet zomaar verdwijnen en kijken hoe we hier zo simpel mogelijk goed gebruik van kunnen maken.

Studenten die zich alsnog zorgen maken, kunnen de Fitbit-tracker aan de wilgen hangen. Deze leerlingen moeten dan wel met de hand bijhouden hoeveel stappen ze lopen en wat hun hartslag is, om zo de bewegingslessen van de school met een voldoende af te ronden.