Chrome op Android is zojuist een stuk veiliger geworden

Desktop-gebruikers van de Chrome-browser zijn er vast wel eens mee in aanraking gekomen. De browser waarschuwt regelmatig gebruikers als ze op het punt staan om een website te bezoeken waarvan Google denkt dat deze onveilig is. Je krijgt een rood scherm met een waarschuwing. Deze functionaliteit komt ook naar Android-smartphones.

Met de preventietool in Chrome zegt Google meer dan een miljarden gebruikers te beschermen tegen malware, ongewilde software en websites die uit zijn op privacygevoelige gegevens. Het zogenaamde Safe Browsing komt naar Android-toestellen via Google Play Services. Een plug-in app die men met Android-toestellen kan installeren.

Omdat kwaadwillende websites steeds beter worden in het voordoen van bijvoorbeeld phishing-berichten als officiële berichten van Google, is het volgens Google juist nu noodzakelijk om deze preventietool uit te brengen. Op deze manier zijn gebruikers beter beschermd als kwaadwillenden uit zijn om gegevens buit te maken.

Volgens het zoekbedrijf is het een uitdaging om de functie werkend te krijgen: omdat veel van de mobiele verbindingen niet zo stabiel zijn als internetverbindingen van een computer, moet Google er voor zorgen dat de lijst met verkeerde websites niet teveel data gebruikt. En door goede analyses te gebruiken van waar het gevaar zit, is het Google gelukt om de juiste bescherming te bieden aan de mensen die het nodig hebben.