Cisco gaat samenwerken met MediaLAB Hogeschool van Amsterdam

Cisco gaat samenwerken met het MediaLAB van de Hogeschool van Amsterdam. De komende drie jaar stelt Cisco technische faciliteiten en expertise ter beschikking voor internationale samenwerking. De samenwerking tussen de HvA en Cisco komt voort uit een succesvol proefproject tussen scholen in Amsterdam en Bangalore.

Rob de Wildt, directeur Publieke Sector van Cisco Nederland is blij met het partnership: “We hebben vorig jaar goede ervaringen opgedaan met het proefproject en daarom willen we een structurele samenwerking aangaan met het Amsterdam Creative Industries Netwerk en de Hogeschool van Amsterdam. We merken dat de studenten van het MediaLAB een experimentele aanpak hebben, en dat leidt tot onverwachte resultaten

Het huidige project dat loopt tussen India en Nederland heeft volgens De Wildt een interessante relatie met het Internet of Everything, een belangrijke trend op de agenda van Cisco.

NTE_20141015_0024

Internationale aandacht

Het vorige project dat voortkwam uit de samenwerking tussen Cisco en de HvA mag op zijn minst succesvol worden genoemd. Het openbare scherm waarop Indiase vrouwen seksuele intimidatie op kunnen doorgeven werd vorige week tentoongesteld op de Maker Faire in Rome.

Daarnaast won het project eerder deze maand de “Best Design Award” tijdens de Design & Emotion Conference in Colombia.