CNN stopt volgend jaar met zijn dagelijkse nieuwsshow op Snapchat

CNN stopt vanaf 2018 met The Update, zijn dagelijkse nieuwsshow op Snapchat. Dat meldt Reuters. CNN begon in augustus met het programma in de app. Via Snapchat zendt het nieuwsmedium dagelijks een verticale video van enkele minuten uit, waarin een aantal verhalen aan bod komen.

CNN was een van de eerste mediapartners dat meedeed aan Snapchat Discover. In augustus liet het nieuwsmedium deze sectie van het sociale medium vallen, om in plaats daarvan een dagelijkse nieuwsshow te starten. The Update onderscheidde zich nogal van andere programma’s van gevestigde media op Snapchat. Met de dagelijkse show wilde CNN zich vooral in zijn eigen stijl zichtbaar maken op het platform.

‘Geld verdienen’

Waarom CNN na vier maanden besluit om niet door te gaan met The Update, is niet officieel bekendgemaakt. Volgens bronnen van The Wall Street Journal is de reden dat er voor het nieuwsmedium geen directe manier was om met de dagelijkse show geld te verdienen.

Stoppen met The Update wil niet zeggen dat CNN helemaal stopt met Snapchat. In een verklaring zegt CNN dat het bedrijf van plan is om met Snapchat samen te blijven werken. Op wat voor manier, is niet bekend.