CNN gaat drones gebruiken voor verslaggeving

De weerman in een helikopter kan wel eens zijn baan kwijtraken. CNN heeft een speciaal droneprogramma aangekondigd, waarbij ze vliegende drones willen gebruiken om nieuws te verzamelen. Bij het nieuwe project CNN Air zullen twee dronepiloten fulltime aan de slag gaan, om de machines te gebruiken om op nieuwslocaties te filmen.

Het gebruik van drones is niet helemaal nieuw voor CNN. Zo werden de apparaten al gebruikt om verslag te doen van bijvoorbeeld overstromingen in het Amerikaanse Louisiana. Dat waren echter spontane initiatieven. Nu wordt de dronedivisie officieel ingelijfd, zodat ze vaker kunnen worden ingezet.

Met twee piloten is de dronetak van CNN nog niet héél groot – maar wellicht dat ze op termijn kunnen groeien. De aankondiging doet in elk geval vermoeden dat CNN het initiatief serieus neemt.

CNN Air wordt gerund in samenwerking met de Georgia Tech Institute en de FAA, die allebei gaan kijken naar de potentie en technische mankementen bij droneverslaggeving. Aan het hoofd staat Greg Advent, de Senior Director of National News Gathering Technologie bij CNN.