COBI.Bike laat je je telefoon handsfree gebruiken op de fiets

COBI.Bike

Zit jij regelmatig op de fiets te appen? Of speel je terwijl je fietst Pokémon Go of Harry Potter: Wizards Unite? Dan moet je daar snel verandering in gaan brengen, want vanaf aanstaande maandag is het verboden om op je fietst een smartphone, laptop of een geluidsdrager te gebruiken. De ideale oplossing? Handsfree je telefoon gebruiken, bijvoorbeeld voor het navigeren. En dat kan met de COBI.Bike van Bosch eBike Systems.

Het is natuurlijk een stuk beter voor de verkeersveiligheid als je niet met je telefoon of iPod bezig bent terwijl je fietst. Maar als je je telefoon wil gebruiken voor navigatie, moet je hem wel kunnen zien en eventueel zelfs bedienen, zonder dat je direct een boete krijgt. De COBI.Bike maakt dat mogelijk, door je telefoon voor op je stuur te plaatsen.

COBI.Bike staat voor Connected Biking. Het systeem bevat een houder waar je je smartphone in stopt. Je kunt je telefoon besturen met een duimcontroller, maar ook met de geïntegreerde spraakfunctie in de bijbehorende app. Zo kun je een ander liedje opzetten, een telefoontje opnemen of checken waar je nu heen moet fietsen.

De app vermindert daarnaast de hoeveelheid gegevens op je scherm. Het idee is dat je zo minder wordt afgeleid en je je hanen aan het stuur kunt houden.

Alle smartphones

De COBI.Bike werkt volgens Bosch eBike Systems met vrijwel iedere smartphone. Ook kun je het systeem op elektrische fietsen gebruiken en op fietsen zonder elektrische aandrijving.

Ook kun je het systeem gebruiken in combinatie met de SmartphoneHub, die gericht is op gebruikers van e-bikes. De hub laat je de e-bike zonder smartphone starten en bedienen. Een geïntegreerd scherm toont je de belangrijkste rijgegevens, maar ook informatie over het weer, een overzicht van trainingsgegevens en toegang tot streamingdiensten.