Coca-Cola zet drones in om ‘happiness’ te verspreiden vanuit de lucht


Dat drones pakjes kunnen bezorgen was al bekend, maar dat drones ook kunnen bijdragen aan het verspreiden van happiness… daar kan alleen Coca-Cola achter zitten. De zogenoemde Cokedrones zijn bedacht door Coca-Cola Singapore en de Singapore Kindness Movement en zetten zich in voor de grote hoeveelheid migranten die het land telt.

De video doet in eerste instantie niet vermoeden dat het om het wereldberoemde frisdrankmerk gaat. Met op de achtergrond afbeeldingen van Singapore vertelt de video: “Singapore is a first world country that’s built by a large migrant workforce.”

De migranten hebben een moeilijk bestaan volgens de video, ze werken “ver weg van huis en geïsoleerd van de lokale gemeenschap”. De video begint dan ook alles behalve vrolijk; treurige arbeiders vertellen over hun familie die ze zo erg missen en hun zware bestaan.

Maar gelukkig zijn daar de Cokedrones die blikjes cola afleveren bij de migranten, die niet weten wat ze meemaken. De blikjes zijn voorzien van lieve berichten en dankbetuigingen van de lokale Singaporese bevolking om de migranten een hart onder de riem te steken. Waar drones niet allemaal goed voor kunnen zijn..