De Cocoon Cam houdt de gezondheid van je baby op afstand in de gaten

Cocoon Cam is een soort van webcam die de gezondheid van je baby in de gaten houdt. Dat doet hij zonder de hulp van extra hardware, zoals een wearable. De startup is daarmee genomineerd voor de SXSW Accelerator in de categorie Health & Wearable Technologies.

De Cocoon Cam is ontwikkeld door Rubi Sanchez, Siva Nattamai en Pavan Kumar. Met zijn drieën hebben ze specialisaties in de gezondheidszorg, hardware en software-ontwikkeling en ‘computervisie gebaseerd op camerasystemen’. Met deze specialisaties hebben ze een technologie ontwikkeld die de gezondheid van je baby op afstand in de gaten houdt.

Via een app kunnen ouders live de baby in de gaten kunnen houden. Daarnaast analyseert de camera onder andere het adempatroon van de baby. De Cocoon Cam leert zelfs, naar mate je hem vaker gebruikt, de patronen van je baby kennen en kan daarop inspelen. Zo stuurt de camera je bijvoorbeeld een melding wanneer hij abnormale activiteiten detecteert.

Daarnaast is de camera in staat om op 1 meter afstand het hartritme en de huidtemperatuur van de baby te analyseren. Hierbij maakt het volgens Cocoon Cam niet uit of het dag of nacht is.