Coin: de universele betaalpas zorgt voor een opgeruimde portemonnee

Terwijl er door diverse spelers wordt gegokt op non-fysieke betalingsvormen, komt de Amerikaanse startup Coin met een verrassend alternatief: een universele betaalpas die razendsnel van gegevens wisselt!

Het is voor spelers als Google, PayPal en Square een uitdaging: het breder laten accepteren van non-fysieke betalingen. Niet helemaal gek, want feitelijk probeert men een probleem op te lossen dat door weinig mensen wordt gezien als een probleem.

Het blijft een soort van stabiliteit in het fysieke aankoop proces: even lekker met je pas in de weer . Wat wel frustreert is een portemonnee vol passen: creditcard, pinpas, Air Miles, tankpas. En daar wil Coin dus verandering in gaan brengen.

De Coin kaart is een universele betaalpas die vliegensvlug de gegevens op de magneetstrip kan aanpassen. Op deze manier kun je de pas voorzien van al je pinpassen en creditcards terwijl je nog maar één pas hoeft mee te nemen. Middels een slimme interface op de kaart kun je direct wisselen tussen passen.

Wie geïnteresseerd is, kan nu al voor $50 een Coin bestellen op de website van het bedrijf.

Voor ‘ons Europeanen’ is het nog even afwachten, gezien onze voorkeur voor de chip op betaalpassen. Coin heeft echter aangegeven te werken aan een Europese variant van hun pas.