Compute Stick van Intel maakt van je TV een volwaardige computer

Intel heeft een nieuwe mini-computer op de markt gebracht; de Compute Stick. De mini-computer werd in januari tijdens de CES in Las Vegas al door het bedrijf aangekondigd en is sinds vandaag als pre-order te bestellen bij onder andere Amazon.

De Compute Stick is een mini-computer ter grootte van een USB-stick. Gebruikers krijgen hiermee de mogelijkheid om elke televisie of elk willekeurig scherm met een HDMI-aansluiting om te toveren in een volwaardige computer. Via een HDMI-aansluiting wordt de stick in het scherm geplugd, waarna gebruikers hun televisiescherm als computer kunnen gebruiken.

Intel heeft ervoor gekozen om de computer uit te brengen met twee verschillende besturingssystemen. Zo kunnen gebruikers kiezen voor Windows 8.1 of Linux. De mini-computer heeft de beschikking over een quad-core Atom processor, 32 GB opslagruimte en 2 GB RAM. Daarnaast ondersteunt de computer Bluetooth en WiFi.

Nadat het bedrijf de mini-computer eerder dit jaar tijdens de CES heeft aangekondigd, zijn de eerste exemplaren inmiddels te bestellen als pre-order bij onder andere Newegg en Amazon. De Windows-versie is te verkrijgen voor een adviesprijs van 149 dollar, terwijl de Linux-variant te krijgen is voor 110 dollar. Volgens Intel zullen de eerste exemplaren van de Compute Stick aan het eind van deze maand worden verscheept.