Computermodellen worden interactief en aanraakbaar dankzij uitvinding van MIT

MIT blijft boeiende innovaties afleveren. Zo kwamen van MIT onlangs al de Wristify, een armband die je lichaamstemperatuur controleert, en de M-Blocks, zelf-bouwende robotjes. Aan deze innovaties kan er nu nog een toegevoegd worden: de inFORM, een dynamische 3D interface.

De inFORM is een display uitgerust met 900 vierkante staven. Deze staven zijn verbonden aan een Microsoft Kinect. Door de Kinect kunnen 3D vormen gesimuleerd worden door de staven. Het team van MIT Media Labs kan op deze manier computergegenereerde 3D-modellen en bewegingen tot leven brengen in vormen en bewegingen via de staven.

MIT wil met de inFORM 3D-content aanraakbaar maken, zodat gebruikers makkelijker kunnen visualiseren hoe een model eruit ziet en kunnen interacteren met de modellen. Dit zou volgens MIT nuttig zijn in verschillende situaties. Zo kan de inFORM gebruikt worden voor simulaties van landschappen of architectuur.

Ook handig is dat de inFORM vanaf grote afstand bestuurbaar is. Hierdoor kunnen verschillende leden van een videoconferentie direct meewerken aan een model.

MIT2

Hiervoor zijn twee Kinects nodig. Eentje leest de bewegingen van een gebruiker op afstand, de andere Kinect hangt boven de inFORM en leest de bewegingen van de gebruiker naast de inFORM. Beide gebruikers hebben twee schermen, zodat ze zowel de andere gebruiker als de inFORM  kunnen zien.

In onderstaande video wordt het product gedemonstreerd. Hoewel het er nogal surrealistisch uitziet, bevestigt MIT tegen Mashable dat het een echte demonstratie van de inFORM is, zonder technische manipulaties.