Fiat Chrysler lanceert conceptauto voor millenials met selfiecam

De toekomst van de auto gaat steeds minder over snelheid en steeds meer over zelfrijdend en comfort. Fiat Chrysler heeft zijn nieuwe Portal Concept daar dan ook volledig op ontworpen. “Ontworpen voor en door millenials”, zoals de autofabrikant zelf zegt.

De Portal Concept debuteert op de CES in Las Vegas en is op het eerste gezicht een grote vierkante doos op wielen. De minivan rijdt uiteraard op elektriciteit, zoals elk autoconcept tegenwoordig en kan zo’n 400 kilometer rijden volledig opgeladen.

Met een snellader moet het, volgens Chrysler, mogelijk zijn om de Portal Concept binnen twintig minuten op te laden van helemaal leeg naar genoeg energie voor 241 kilometer.

De auto heeft een gezichts- en stemherkenning, waardoor het interieur op de wensen van zijn inzittenden kan worden afgestemd. De drie rijen met stoelen kunnen worden opgevouwen en in verschillende posities worden neergezet. Bovendien heeft de Portal Concept zijn eigen wifi-netwerk, zodat de inzittenden muziek, foto’s en video’s kunnen delen.

Selfie cam

En als je nou net je telefoon bent vergeten, maar toch graag een foto wilt maken in de fancy minivan dan kun je de ingebouwde selfie cam gebruiken. En wanneer je helemaal achter in de auto zit en je kunt de bestuurder voorin niet goed verstaan, kun je ook even de intercom gebruiken. Intercom, ja serieus.

De kans is overigens klein dat deze voor millenials gemaakte auto ooit op de markt komt. Het kan echter wel de basis vormen voor een echte auto over enkele jaren. Voor nu blijven we fantaseren over deze minivan inclusief selfie cam en intercom.