Concurrentie voor Google en Amazon: ‘Samsung bouwt slimme speaker met spraakassistent Bixby’

Samsung Bixby

Na Google, Amazon, Apple en vele anderen zou ook Samsung aan een eigen speaker met spraakassistent werken. Dat stelt The Wall Street Journal. De speaker moet werken op basis van Bixby en draagt de codenaam Vega.

Er is nog vrij weinig bekend over Vega. Zo zijn er nog geen features bekend en weten we ook niet wanneer hij moet gaan verschijnen. Maar wil het apparaat opvallen in de huidige markt, dan moet het wel met iets bijzonders gaan komen.

Engels

Bovendien is het de vraag of de speaker Engels moet gaan spreken. Daar zijn tot op heden namelijk flink wat problemen mee. Bixby zou tot nu toe nog niet voldoende Engels spreken om beschikbaar gemaakt te worden voor de Samsung Galaxy S8. Tegenover de Korea Herald zegt het bedrijf dat het probleem bij big data ligt: er is te weinig data om de spraakassistent beschikbaar te maken in andere talen dan Koreaans.

Volgens een anonieme bron zorgen de geografische grenzen en taalbarrières tussen het hoofdkwartier van Samsung in Zuid-Korea en de onderzoekers in Californië ook voor problemen. Het duurt veel langer om samen te werken met een Amerikaans team dan meteen team in het eigen land.