Concurrentie voor Netflix: ‘Apple en Steven Spielberg rebooten Amazing Stories’

Apple lijkt nu echt te willen concurreren met Netflix. Het bedrijf zou namelijk samen met de koning van de films – Steven Spielberg – de serie Amazing Stories willen rebooten. Dat meldt The Wall Street Journal.

Met de deal worden ook het productiebedrijf van Spielberg, Amblin Television, en NBCUniversal aan boord gehaald. Amazing Stories is een fantasy/sci-fi/horror-serie uit de jaren ’80. Het origineel werd ook door Spielberg gemaakt, maar er kwamen uiteindelijk maar twee seizoenen. Toch wist de productie flink wat positieve recensies binnen te halen en zelfs een dozijn Emmy-nominaties.

De reboot zou uit tien nieuwe afleveringen op het platform van Apple moeten bestaan. Spielberg zou dit keer de executive producer zijn. Maar Spielberg is alles behalve goedkoop, waardoor Apple voor de serie flink in de buidel mag tasten. Per aflevering zou het bedrijf maar liefst 5 miljoen dollar moeten betalen. Aan de andere kant: dat is wat Netflix ook voor veel van zijn eigen programma’s betaald.

Andere series

Apple heeft vooralsnog niet gereageerd op het gerucht. Het zou echter zeker niet slecht zijn voor het bedrijf. De twee series die Apple tot nu maakte – Carpool Karaoke en Planet of the Apps – kregen tot nu toe nog niet de lovende recensies waar het bedrijf op hoopte. Misschien is dat met Amazing Stories anders.

De foto boven dit artikel is beschikbaar gesteld onder de Creative Commons-licentie door Gage Skidmore.