Confide: Snapchat voor Professionals waarborgt de privacy van vertrouwelijke berichten

Snapchat, een app waarmee gebruikers foto’s naar elkaar kunnen sturen die direct weer verdwijnen, is met name populair onder pubers. Je kunt in de app zelfs zien of diegene aan wie je de foto stuurde een screenshot van je foto maakte voor het bericht automatisch verwijderd werd. Spannend voor hormonale tieners, maar ondanks zijn grote succes niet een concept dat veel professionals aanspreekt.

Maar dat er waarde zit in het idee, bewijst de nieuwe startup Confide: Een Snapchat variant voor professionals. Ook met Confide kunnen gebruikers elkaar berichten versturen die direct nadat de ander ze gelezen heeft weer verdwijnen. Handig, als je iemand wel vertrouwelijke informatie wil toespelen, maar wil voorkomen dat die info in de toekomst tegen je gebruikt wordt. Bijvoorbeeld omdat iemand het doorstuurt naar een journalist, of simpelweg in verkeerde handen valt.

De app ziet er bewust zakelijk en zeer eenvoudig uit. Een berichtje sturen via Confide werkt hetzelfde als het verzenden van een SMS. Om te voorkomen dat van een bericht alsnog snel een screenshot gemaakt kan worden, zijn sommige woorden in je bericht geblokt, en moet je het scherm aanraken om alle tekst te onthullen. Als je het scherm weer los laat verschijnen de blokken weer. Daarmee voelt het een beetje alsof je de berichten zelf nog moet ‘onthullen’. Als je het bericht volledig gelezen hebt, brokkelt het bericht af in stukjes, net zo lang tot het in zijn geheel verdwenen is. Creatief, en zeker een aanrader voor sommige politici en professionals.

De app is nu gratis te downloaden via iTunes.

w640 (6)