Croove van Mercedes-Benz is de Airbnb voor auto’s

Croove

Waarom zou je nog zelf een auto kopen? Dankzij diensten als Uber wordt je overal naar toe gereden en in Amerika deel je auto’s met General Motors. Mercedes-Benz mengt zich nu in deze wereld met het nieuwe platform Croove. Met deze service kun je je auto verhuren op het moment dat je hem niet nodig hebt, meldt de autofabrikant op haar website.

Het grote verschil met andere autofabrikanten die eenzelfde soort platform aanbieden, is dat het volledig peer-to-peer is. Als eigenaar log je in op de website, maak je een profiel en vul je in wanneer je auto gehuurd kan worden. Welk merk je auto is, maakt niet uit, maar hij mag niet ouder zijn dan vijftien jaar. Daarnaast moet het voertuig in goede conditie zijn.

Wil je een auto huren, dan moet je ook een profiel aanmaken, bewijzen dat je ouder bent dan 21 en dat je een rijbewijs hebt. Je krijgt dan ook een digitale checklist over de conditie van de auto, zodat jij en de verhuurder kunnen zien of er toevallig krasjes op zijn gekomen tijdens je rit. Breng je de auto terug naar de afgesproken plaats, dan kun je vervolgens een recensie achterlaten in de app. Het voertuig is dan ook direct weer beschikbaar voor de volgende gebruiker.

Croove

Duitsland

Helaas kunnen we in Nederland voorlopig nog geen gebruikmaken van Croove. Het platform wordt momenteel geïntroduceerd in München, Duitsland en is alleen beschikbaar op iOS-apparaten. Blijkt de service populair, dan is de kans groot dat het ook op andere plaatsen in Duitsland (en hopelijk ook buiten het land) beschikbaar wordt.