Crowdfunders zien wel wat in deze ‘emotietracker’ Zenta

Een crowdfundingcampagne voor de ‘emotietracker’ Zenta heeft op Indiegogo ruim tweemaal het streefbedrag van 100.000 dollar gehaald. Ruim duizend personen steunen deze wearable, die biometrische data verzamelt en die terugkoppelt om jezelf te verbeteren.

Producent Vinaya uit Londen belooft dat het apparaat niet alleen je fysieke welzijn zal verbeteren, zoals de meeste wearables dat met bijvoorbeeld een stappenteller doen, maar ook je mentale gezondheid moet erop vooruitgaan.

Op basis van data over jouw bewegingen, slaap en ademhaling wordt een persoonlijk digitaal profiel over jouw gemaakt. Door slimme technologie wordt dit profiel aangepast, zodat Zenta jouw persoonlijk advies kan geven en notificaties sturen als bijvoorbeeld te lang achter elkaar werkt. Het apparaat moet op die manier je stressniveau verlagen en je productiviteit verhogen.

De wearable kan daarnaast ook gebruikt worden om slimme apparaten in je huis te bedienen en door een ingebouwde microfoon is ook spraakbesturing mogelijk. De crowdfundingcampagne loopt deze week ten einde. In 2017 hoopt Vinaya een eerste versie van de Zenta op de markt te brengen, waarna het apparaat volgens de planning. In april van dat jaar te koop aangeboden moet worden.