Crowdfunded sporthorloge Bia breekt records maar is nog altijd niet in productie

Deze week geven we onder de noemer ‘FundRush’ overzicht van de grootste crowdfunding successen. In dit overzicht mag je het Bia horloge niet ontbreken. Het sporthorloge, speciaal gemaakt voor vrouwen heeft afgelopen jaar op Kickstarter ruim 408.160 dollar opgehaald.

Voor het FundRush-overzicht hebben we de 10 meest succesvolle crowdfunding projecten op een rij gezet. Op deze lijst staan alleen projecten die hun doelstelling behaald hebben en die nu in productie zijn of waar hard gewerkt wordt aan het produceren en verbeteren van de projecten.

Aanstaande vrijdag maken we de gehele Top 10 bekend, maar de vijf beste concepten lichten we deze week extra uit.

Op plek vijf vinden we de Bia, een relatief klein sporthorloge. Het horloge is speciaal gemaakt voor smalle polsen. De bandjes kunnen erg strak getrokken worden zodat het iedereen past en ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. De Bia is te gebruiken bij het hardlopen, wielrennen en bijzonder voor een horloge: in het zwembad.

Naast alle gewone eigenschappen van een sporthorloge heeft de Bia een unieke feature: een panic button. Sporters kunnen dit knopje indrukken op het moment dat ze zich onveilig voelen. Er wordt dan automatisch een berichtje naar bekenden en naar de alarmdiensten. Volgens de makers van de Bia is de panic button de meeste gewilde functie door vrouwen bij een sporthorloge en waarschijnlijk bepalend voor het succes van dit project.

Helaas is de Bia nog niet in productie. Hoewel de oorspronkelijke leverdatum lag in april 2013, worden de eerste leveringen nu pas eind december verwacht. Eerst bleken er problemen te zijn met de waterbestendigheid van het hologe, nu blijkt de batterij slechts een half jaar te werken en is het LCD scherm te kwetsbaar waardoor er snel barsten in komen.

Maar met ieder probleem dat opgelost wordt, komt de Bia dichter bij productie! Kijk hier en hier voor meer informatie.

fundrush_banner