Crowdsourcing helpt docters bij het oplossen van de moeilijkste cases

Dokters is afgelegen gebieden krijgen de vaak patiënten met aandoeningen waar ze niet voor opgeleid zijn. Als enige dokter in de buurt, zullen ze hier toch een oplossing voor moeten vinden. En met nieuw crowdsourcing platform Sermo wordt dit een stuk gemakkelijker.

Sermo is een nieuw sociaal netwerk, speciaal gemaakt voor dokters. Dokters kunnen op dit platform overleggen, elkaar advies geven en samen oplossingen zoeken voor moeilijke cases, waar ook ter wereld. Specialisten kunnen dokters advies geven over speciale gevallen. Of als er iets heel bijzonders gebeurd waarbij de arts geen diagnose kan stellen, kunnen de dokters op Sermo samenwerken om toch tot een goede diagnose te kunnen komen.

Sermo is een initiatief van non-profit organisatie Floating Doctors. Floating Doctors geven gratis gezondheidszorg aan arme gebieden als Haïti, Honduras en Panama. Zij gebruiken de Sermo iConsult app om gebruik te kunnen maken van dit netwerk van dokters.

Sinds de organisatie deze app gebruikt, worden er sneller en beter diagnoses gesteld, is er minder werk in laboratoria nodig en kunnen patiënten beter behandeld worden. In onderstaande korte documentaire wordt uitgelegd hoe crowdsourcing kan helpen in het redden van levens.