Cucalu app maakt van een saaie wandeling een spannende speurtocht

Heerlijk, die vakantieperiode. Tenzij je helemaal niet op vakantie gaat. Reden voor ontwerper Daniël Disselkoen om een interactief kunstwerk te ontwerpen waarmee je gewoon thuis vanuit je luie stoel op vakantie kan, via een app.

Het project heet Cucalu, en in onderstaande video laat Daniël zien hoe de app je stimuleert om de wereld om je heen te ontdekken door het zoeken naar simpele vormen, zoals cirkels en vierkanten. Door te jagen op deze vormen en ze vervolgens te fotograferen, creëer jij voor andere gebruikers van de app een virtuele ontdekkingstocht door jouw omgeving.

Volgens de ontwerper moet de app mensen de ogen doen openen: In plaats van alleen maar de hele dag naar hun smartphone te staren, zou men eens wat vaker oog moeten hebben voor de mooie wereld om je heen. Cucalu daagt je uit om creatief te zijn en de realiteit op een andere manier te ervaren. De game kwam tot stand dankzij een beurs van het Nederlandse Gamefonds en is bedoeld als kunstproject. De app is voor €1,99 te downloaden via iTunes.

photo4_cucalu