Daar is hij dan: Project Jacquard, de slimme jas van Levi’s en Google

Project-Jacquar

Het duurde even, maar het is dan eindelijk zo ver: de slimme jas van Google en Levi’s is eindelijk te koop. Project Jacquard verschijnt in zijn eerste vorm als een spijkerjack met een touchpad in de linkermouw.

De slimme spijkerjas, genaamd “Commuter Trucker Jacket” kan via Bluetooth verbinding maken met een Android-telefoon of een iPhone. Door de mouw op bepaalde manieren aan te raken, kun je je telefoon bedienen. In de mouw zitten namelijk sensoren verwerkt.

Leuk is dat je zelf kunt instellen welke bewegingen wat moeten doen. Swipe je bijvoorbeeld naar beneden, dan ga je naar het volgende nummer. Maar je kunt er ook voor kiezen om er juist Google Maps mee te gebruiken.

Aan het jacket zelf is eigenlijk bijna niet te zien dat er slimme functies in verwerkt zitten. Wel zit er een lichtgevend stukje op de mouw waarmee je verbinding maakt. Dat is namelijk een lampje dat notificaties toont. Krijg je een melding binnen? Dan gaat je jas trillen. En het grootste voordeel: de jas kan gewoon in de wasmachine. Ideaal!

Amerika

Goedkoop is dit slimme kledingstuk echter niet. Je betaalt maar liefst 350 dollar voor een exemplaar. Bovendien is de jas slechts in drie Amerikaanse winkels te koop en lijkt het er niet op dat hij ook naar Nederland komt. Waarschijnlijk blijft het slechts bij een zeer gelimiteerde oplage in Amerika.