Inwoners Stuttgart kunnen pakketjes in de kofferbak van hun auto laten bezorgen

Autofabrikant Daimler, het moederbedrijf van Mercedes-Benz, gaat in Duitsland een proef starten met pakketbezorger DHL waarbij pakketjes rechtstreeks in je auto bezorgd kunnen worden. Met ‘Smart Ready to Drop’ kunnen bezitters van een Smart hun pakket in de laadruimte van hun auto laten afleveren.

Het bedrijf maakte bekend deze herfst te beginnen met het bezorgen van pakketjes in auto’s in de Duitse stad Stuttgart. Daarna volgen Keulen, Bonn en Berlijn. Daimler is voor de stad Stuttgard op zoek naar bezitters van een Smart die willen meedoen met de test. Bij het bestellen van producten kunnen zij aangeven het product in hun auto bezorgd te willen hebben.

Dat betekent ook dat je de bezorger tijdelijk toegang moet geven tot je auto. DHL moet immers de kofferbak kunnen openen om de pakketjes af te kunnen leveren. Dat werkt met behulp van een speciale app, waarbij de bezorger een code krijgt om de kofferbak te openen en weer te sluiten.

Onder andere Amazon werkt mee aan de pilot. Daimler is overigens niet de eerste die met dit idee komt. Concurrent Volvo presenteerde in 2014 al zijn plan om in samenwerking met pakketbezorger UPS pakketjes direct in de auto van zijn klanten te laten bezorgen.