Daniel Craig weigerde Sony Xperia Z4 te gebruiken in nieuwe Bond-film

Sony wilde miljoenen betalen om de Xperia Z4 terug te zien in James Bond: Spectre. Daniel Craig heeft echter niets met de smartphones van de Japanners en weigerde beleefd.

Het leuke van de gelekte e-mails van Sony is dat we op een unieke manier een kijkje achter de schermen krijgen. Natuurlijk, Sony zal er niet blij mee zijn, maar dan hadden ze hun beveiliging maar wat beter op orde moeten hebben. Sony bood vijf miljoen dollar, maar uit de gelekte mails blijkt dat Samsung een vergelijkbaar bedrag bood én nog eens vijftig miljoen dollar in promotie wilde pompen. Dat is op zichzelf al een goede reden om voor Samsung te kiezen, ware het niet dat de Sony-deal uiteindelijk door Craig en regisseur Sam Mendes werd afgewezen om een heel andere reden.

Mendes en Craig vinden namelijk dat Bond alleen de beste telefoons zou moeten gebruiken en de Sony-smartphones zijn dat in hun ogen absoluut niet. Andrew Gumpert, hoofd Business Affairs & Administration bij Columbia Pictures, schrijft in zijn mail dat hij toch nog een keer zal proberen om de Sony-deal alsnog rond te krijgen. We zullen tot de release van Spectre moeten wachten om te zien of hem dat gelukt is, want er werden verder geen andere mails over dit onderwerp gelekt.