Dat wordt sparen: Goedkoopste Tesla Model X kost $80.000

Elektrische autofabrikant Tesla heeft de prijs van hun Model X bekend gemaakt. De opvallende SUV is bepaald geen koopje: de standaardeditie komt al op zo’n $80.0000. Wanneer we hem in Nederland mogen verwelkomen (of, indien van toepassing: bestellen) is nog onbekend.

De standaardeditie van de Tesla Model X is de 70D, vierwiel-aangedreven met een topsnelheid van 225 kilometer per uur en eenmaal volledig opgeladen kan de 70D zo’n 350 kilometer mee. Voor die 80K krijg je dan vijf zitplaatsen, terwijl voor $3000 of $4500 extra kan kiezen voor respectievelijk zes of zelfs zeven zitplaatsen.

section-interior-primary-black

Oprichter Elon Musk wil met de Model X een SUV op de markt brengen met de ruimte en functionaliteit van een klein busje. Dankzij de openslaande vleugeldeuren is gemakkelijk instappen in ieder geval gegarandeerd.

Klanten die hun Tesla Model X al in reservering hadden staan, zouden nu via de configurator hun auto kunnen samenstellen. Van de 90D en P90D zijn vooralnog geen prijzen bekend. De Model X komt naar alle waarschijnlijkheid pas in de tweede helft van 2016 uit de fabriek rollen, dus tot die tijd moeten we het nog maar even doen met de introductievideo van de SUV.