Data syncen tussen Foodzy en Fitbit werkt nu twee kanten op

Gebruikers van Foodzy, een app en webdienst om bij te houden wat je dagelijks eet en drinkt, kunnen hun voedseldata nu ook in hun Fitbit dashboard terug zien. De koppeling tussen Fitbit en Foodzy bestond al langer, maar tot nu toe was het alleen mogelijk om Fitbit data naar Foodzy te syncen, en zo te zien hoeveel calorieën je op een dag verbrand. Nu werkt de koppeling dus twee kanten op.

Met de Fitbit stappenteller (zie bijvoorbeeld de Fitbit Flex) houden gebruikers bij hoeveel ze op een dag bewegen. Op basis van je dagelijkse beweging kan worden uitgerekend hoeveel calorieën je verbrandt. Foodzy gebruikt deze statistieken in een real time dashboard in de app en op de website om je te vertellen hoeveel calorieën je vandaag nog ‘mag’ eten als je bijvoorbeeld op gewicht wilt blijven of een dieet volgt.

Vanaf nu is het dus ook mogelijk om je voedselinformatie in Fitbit op te slaan. Fitbit heeft zelf weliswaar ook een food logging functionaliteit, maar deze bevat vooral Amerikaanse producten. Omdat Foodzy met name populair is onder Nederlandse gebruikers, vind je in Foodzy juist alle Nederlandse voedingsproducten.

Wanneer je je Foodzy gegevens wil syncen naar Fitbit, kun je dit inschakelen in je instellingen op de Foodzy website, als je een Foodzy Pro account hebt (voor €19,95 per jaar). Alle producten die je eet, de hoeveelheid water die je drinkt en het totale aantal calorieën worden vanaf dan ook dagelijks naar je Fitbit profiel gestuurd, zodat je je data ook in die app kunt aflezen.