Data visuals laten zien: zo verdelen NFL quarterbacks het spel tijdens de wedstrijd

Begin deze maand ging de NFL weer van start en dat betekent dat American Football-liefhebbers tot  begin februari weer genoeg hebben om naar uit te kijken. Na het honkbal begint ook in de NFL statistiek van groter belang te worden en dus zijn deze data visuals prettige inzichten.

Misschien wel het mooiste element van het spel vind ik de manier waarop quarterbacks het spel verdelen gedurende de wedstrijd. Onder hoge druk (want er komt nogal rap wat op je af) de juiste keuzes maken, dat vergt een hoop van een atleet.

grantLand1

Hoewel het dan prachtig is om een pass te gooien over 30-40 meter, die perfect ontvangen wordt door een loper, blijkt uit de data visuals van Grantland dat het spel vaker een korter bereik heeft. De meest succesvolle passes vinden plaats tussen 8-10 meter.

Until recently, this kind of factoid was hard to uncover, but like every other sport, football’s analytics are evolving quickly. Thanks to new forms of data and emerging kinds of analyses, teams, media, and fans are gaining new insights into on-field performances.

Het onderzoek van Grantland geeft mooie inzichten op basis van de gegevens van het vorige seizoen. Zo bleek dat er slechts 175 passes werden gegeven over 40 meter of meer en dat slechts 48 van deze passes succesvol bleken. Daarvan kwamen er 6 van de hand van Raven’s qb Joe Flacco, overigens.

grantland2

Meer informatie en inzicht op de site van Grantland!

grantland3