Data Viz: de ellende van het reizen met de feestdagen in beeld gebracht

Het zal je niet ontgaan zijn: het is weer tijd voor Thanksgiving in de Verenigde Staten. Thanksgiving is in de VS het officieuze startsein van de feestdagen. Het is dan ook traditie dat mensen vanuit het hele land terug vliegen naar huis. Helaas gaat dit gepaard met de inmiddels ook traditionele ellende in het vliegverkeer.

Veel mensen vliegen namelijk van de oostkust naar het westen of andersom. In deze tijd van het jaar vinden er vaak sneeuwstormen plaats in het midden van het land. Zo ook dit jaar. Omdat dit tot veel vertraging leidt, heeft Flight Aware een dynamische visualisatie gemaakt, die in real-time laat zien waar de ellende zich op dat moment het ergst is.

Deze visualisatie wordt toepasselijk de MiseryMap genoemd. Op de kaart kun je het actuele weer zien, de weersvoorspellingen, de vliegvelden die gehinderd worden door stormen, het aanval vertragingen en het aantal vluchten die afgezegd zijn. Erg handig is dat je ook op de kaart kunt zien, hoe groot de kans is dat jouw vlucht zijn bestemming op tijd gaat halen.

Bekijk hier de interactieve kaart.