Data viz: heel Reddit in één overzicht gebaseerd op gebruikersgedrag

Reddit is zo groot dat er talloze pagina’s zijn die je nog nooit gezien hebt. De pagina’s die aan de zijkant van de pagina voorgesteld worden, bieden ook niet altijd de opties waar je op gehoopt had. En misschien zijn juist die pagina’s wel het meest interessant voor jou. Om toch deze pagina’s te vinden hebben twee actieve redditors een visualisatie gemaakt van Reddit, gebaseerd op gebruikersgedrag.

Randy Olson en MSU professor Zachary Neal hebben deze visualisatie, genaamd redditviz, gemaakt. Ruim acht maanden heeft hun algoritme het gedacht van gebruikers over verschillende subreddits gevolgd. Wanneer er een trend in het gedrag zichtbaar werd, dan maakte het team een verbinding tussen twee subreddits.

Stel dat bijvoorbeeld 1000 mensen regelmatig op zowel de r/diablo als r/starcraft posten, dan werd er tussen deze twee subreddits een verbinding vastgesteld. Hiermee is het makkelijker om mensen met gelijke interesses te vinden.

Reddit2

In de interactieve redditviz kun je al deze verbindingen zelf onderzoeken. Je klikt op een rondje en je ziet direct welke subreddits hier aan gelinkt zijn. Rode cirkels geven aan dat er veel verbindingen met dan onderwerp zijn, blauwe cirkels wijzen op weinig verbindingen.

Alle data die voor deze visualisatie vergaard is, zal in de toekomst openbaar worden gemaakt. Olsen en Neal willen hiermee anderen ook de kans geven om visualisaties te maken en de dynamiek van reddit te ontdekken.

Probeer hier de redditviz zelf uit.